Logo Vrij Natuurlijk

Vrij Natuurlijk is dé webshop voor een eenvoudiger, natuurlijker leven.

Gedurende ons leven komen we veelvuldig in aanraking met schadelijke stoffen. Dit begint al vroeg, namelijk bij de geboorte. Luiers, lotions, olie, waspoeder en afwasmiddel. Allemaal producten die in aanraking komen met een pasgeboren baby. In reguliere producten zitten vaak ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Ook de manier waarop ze geproduceerd worden is vaak verre van natuurlijk en kan schade aanrichten aan ons of aan onze planeet. Deze verontreiniging komt bovenop de soms niet te vermijden verontreiniging, zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling, met alle gevolgen van dien.

foto eigenaar vrij natuurlijk draagdoek met kind en zwanger

Ontstaan

Etiketten lezen is voor mij begonnen in 2011, toen ik er achter kwam dat ik een groot aantal voedselintoleranties heb. Na het lezen van voedseletiketten ben ik ook begonnen met het lezen (en uitpluizen) van de etiketten van mijn verzorgingsproducten. Ik dacht dat ik redelijk ‘op de goede weg’ zat, maar een hoop van de ‘groene’ producten die ik gebruikte bevatte toch nog schadelijke ingrediënten zoals Sodium Benzoaat en Benzyl Alcohol.

In 2016 werd ik zwanger van mijn eerste zoontje. Toen begon mijn zoektocht weer opnieuw, maar nu voor verzorgingsproducten voor mijn kindje. Ik ben zo geschrokken van de ingrediënten die gebruikt worden in verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen, dat ik alles ben gaan uitpluizen. Dit was zo tijdrovend dat ik mijn werk en expertise ervan heb gemaakt. Ik kon mij goed voorstellen dat er veel ouders zijn die graag gezonde producten voor hun kindje willen kiezen, maar door de hoeveelheid aanbod en tijdgebrek de bomen door het bos niet meer zien. Zo is webshop Vrij Natuurlijk ontstaan.

De producten in mijn webshop zijn vrij van schadelijke én mogelijk schadelijke ingrediënten. Alle etiketten zijn zorgvuldig gecontroleerd aan de hand van onze lijst. Daarnaast kiezen wij, waar mogelijk, voor producten zonder dierlijke ingrediënten en die zero-waste zijn verpakt.

Heb je vragen over mijn webshop, producten of iets anders? Stuur dan een mail op bianca@vrijnatuurlijk.nl, daar zal ik je vraag persoonlijk beantwoorden.

Name

De waardering van vrijnatuurlijk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 45 reviews.