biologische thee pesticden fluoride

4 redenen om te kiezen voor biologische thee

Inhoudsopgave

Thee: de warme, heilzame dorstlesser.
Dagelijks thee drinken is ontzettend goed voor onze gezondheid, met name groene thee en kruidenthee. Thee heeft namelijk een positief effect op de bloeddruk, is goed voor de huid (antioxidanten), stimuleert de vetverbranding en ondersteund bij stress (door het aminozuur theanine).

Echter is het belangrijk dat je uitsluitend kiest voor biologische thee. Reguliere thee is namelijk eerder schadelijk dan dan heilzaam.

Lees hieronder de 4 redenen waarom!

Thee: de warme, heilzame dorstlesser.
Dagelijks thee drinken is ontzettend goed voor onze gezondheid. Met name groene thee en kruidenthee. Thee heeft namelijk een positief effect op de bloeddruk, is goed voor de huid (antioxidanten), stimuleert de vetverbranding en ondersteund bij stress (door het aminozuur theanine).
Echter is het belangrijk dat je uitsluitend kiest voor biologische thee. Reguliere thee is namelijk eerder schadelijk dan heilzaam.

Lees hieronder de 4 redenen waarom!

1) Pesticiden

Zoals veel reguliere voedingsmiddelen, bevatten ook reguliere theesoorten een behoorlijke hoeveelheid bestrijdingsmiddelen. Na het plukken wordt de thee over het algemeen niet gewassen voordat het gedroogd wordt. Hierdoor komen de bestrijdingsmiddelen volop in je theezakje terecht (bron).

2) Fluoride

Reguliere thee bevat fluoride (lees mijn blog over Tandpasta & Fluoride om te lezen over de nadelige effecten). De planten nemen met het grondwater, ook de fluoride op. Tijdens het groeien hoopt de fluoride zich op in de oudere bladeren, en laat deze bladeren nou juist voornamelijk voor reguliere thee gebruikt worden (goedkoper).(Bron: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996913000446)

3) (Natuurlijke) Aroma’s

Aan reguliere thee’s zijn vaak aroma’s toegevoegd. Deze aroma’s bevatten vaak suiker (zie aflevering van de Keuringsdienst van Waarde). Ook wordt er niet vermeld wat voor aroma de thee bevat, dit kan dus werkelijk ALLES zijn: van bevergeil (vanille/karamelsmaak) tot extracten van genetisch gemodificeerde gewassen.

4) Plastic zakjes

De theezakjes van reguliere merken worden tegenwoordig vaak gemaakt van plastic (PET, PLA of nylon). Naast het feit dat dit niet erg duurzaam is, is het ook nog eens schadelijk voor je gezondheid. Kokend water zorgt er namelijk voor dat bepaalde moleculen in plastic wordt afgebroken waardoor giftige stoffen (zoals weekmakers) vrijkomen.

Oh, en dan ook nog een praktische tip: laat altijd het water (na het koken) even een beetje afkoelen voordat je het theezakje er in hangt. Met name bij groene thee. De ideale temperatuur voor groene thee is 85 graden (voor zwarte en kruidenthee 96 graden). Als het water te heet is dan verliest de thee goede stoffen.

Zo, na het schrijven van dit artikel heb ik wel trek gekregen… tijd voor een mok heerlijke, biologische thee! Cheers!

Geen berichten gevonden!

foto eigenaar vrij natuurlijk draagdoek met kind en zwanger


Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen?

Stuur mij dan een mail op

bianca@vrijnatuurlijk.nl

De waardering van vrijnatuurlijk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 45 reviews.